HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Heusden onderging make-over
30-08-2013
Op 7 september wordt de heringerichte vestiging officieel in gebruik genomen.
De vestiging in Oudheusden bestaat 35 jaar en dat was aanleiding om het interieur een eigentijds aanzien te geven, zo wordt bericht op de website: de kasten, prentenboekbakken, tijdschriftenkasten en dergelijke waren even oud als het gebouw.

Bij de make-over is het retailconcept met frontale presentatie geïmplementeerd. Er zijn pleinen gecreëerd, voor de volwassenen bijvoorbeeld ‘Liefde & Leven’ en ‘Spannend & Actief’. Na de entree zijn er lage tafels met daarop een soort ‘markt met boeken’. Verderop is er een leescafé met een groot aantal tijdschriften en een afsluitbare ruimte als leslokaal. Het kan gebruikt worden voor cursussen van de bibliotheek zelf of van andere instanties; hiermee wil de bibliotheek haar nut en functie voor de gemeenschap vergroten. Voorbeelden daarvan zijn de cursussen die worden georganiseerd in samenwerking met SeniorWeb. Ook voor de jeugd zijn er diverse thema's en werelden ingericht. De vestiging Oudheusden heeft in navolging van die in Drunen en Vlijmen zelfservice gekregen. Tevens is het er mogelijk om via een automaat te betalen.

Op 7 september wordt de openingshandeling verricht door wethouder Wim van Engeland en schrijver Paul van Loon, rapper Ongelovige Thomas verzorgt een optreden. Voorts komt Geronimo Stilton op bezoek, zijn er rondleidingen en diverse optredens en is er onder meer een poëtische kapsalon.

Het volledige programma is hier te bekijken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie