HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Idea Bilthoven verhuist naar Het Lichtruim
02-09-2013
Op de nieuwe locatie zijn de openingstijden ruimer en is de collectie ingedeeld in werelden.
Eind november zal de vestiging Bilthoven van de Bibliotheek Idea verhuizen van De Kwinkelier naar het Planetenplein en daar een nieuw onderkomen krijgen in Het Lichtruim, zo bericht de bibliotheek op haar website.

Bij de verhuizing gaan alle boeken mee, de muziekcollectie (cd's en dvd's) wordt centraal in Soest geplaatst. De bibliotheek betrekt in Het Lichtruim de eerste en tweede verdieping en zal worden ingericht volgens het winkelconcept, de collectie ingedeeld in werelden.

Voor de jeugd wordt daarbij een indeling gemaakt naar leeftijd: 0-8 jaar, 8-12 jaar en 12+. Voor de volwassenen zijn er onder andere de volgende werelden: Liefde & Leven, Spannend & Actief, Kennis & Samenleving, Literatuur & Cultuur, Reizen en Beeld & Geluid).

Op de tweede verdieping komt een ruimte waar men rustig kan werken en studeren. Ook komen er computerwerkplekken met toegang tot internet, Word, Excel, PowerPoint en digitale diensten. De bibliotheek is voorzien van gratis draadloos internet (WiFi). Er komt een gezellige leeshoek met kranten en tijdschriften waar koffie en thee te krijgen is.

De openingstijden van de bibliotheek worden in Het Lichtruim een stuk ruimer, waarmee tegemoetgekomen wordt aan de wensen van de klanten. De extra openingsuren kunnen gerealiseerd worden door het invoeren van zelfbedieningsuren in de ochtend. Er zijn dan geen bibliotheekmedewerkers aanwezig, klanten kunnen zelfstandig materialen zoeken, lenen en terugbrengen.

Behalve aan de bibliotheek biedt Het Lichtruim straks onderdak aan twee basisscholen, Kinderopvang De Bilt (Kinderopvang en BSO), Het Kunstenhuis (Muziekschool en De Werkschuit) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en een bibliotheek. Daarnaast zijn twintig appartementen onderdeel van het Lichtruim. De naam Het Lichtruim is vorig jaar zomer bedacht in samenwerking met alle participanten en past binnen de wijk die al vele verwijzingen kent naar het planetenstelsel. ‘Licht’ in Lichtruim staat voor stralend en positief, ‘Ruim’ in Lichtruim voor ruimte en mogelijkheden voor ontwikkeling.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Antje naaktgebore
30-12-2013 11:45
 Samen verder gaat sporten in de sportzaal van het lichtruim. Wat is het juiste adres aan het Planetenplein? Dit ivm taxivervoer voor onze sporters met een beperking?
Ik zie alleen een adres aan de Melkweg, maar dat is volgens mij niet de entree voor de sportzaal?
vr.gr. A. Naaktgeboren voorz.  Samen verder

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie