HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Lelystad opent Huis voor Taal
04-09-2013
De plek in de vestiging van FlevoMeer Bibliotheek richt zich onder meer op volwassenen met lees- en schrijfproblemen.
Wethouder Willem de Jager opent op zaterdag 14 september in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad het Huis voor Taal, zo wordt bericht op de website van de bibliotheek. Deze plek voor leren, ontmoeten en coaching is bedoeld voor volwassenen met lees- en schrijfproblemen, taalmaatjes, taalcoaches et cetera. Het bevindt zich op de bovenste etage van de bibliotheek. Het Huis voor Taal wordt ingericht met informatie over het taalaanbod in Lelystad, materiaal voor het leren van taal, computers met eenvoudige oefenprogramma’s en een leeswand voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Het Huis voor Taal kon worden gerealiseerd door samenwerking van de bibliotheek met Stichting Welzijn Lelystad, Gilde Samenspraak, Educatief Platform Lelystad, Stichting Voor Vluchtelingen en Nieuwkomers Lelystad, en Taal voor het Leven van Stichting Lezen & Schrijven.

Schrijfster Yvonne Kroonberg, die zich sterk maakt voor het terugdringen van lees- en schrijfproblemen, zal bij de opening van het Huis voor Taal aanwezig zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie