HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VakantieBieb-app: meer dan half miljoen downloads
04-09-2013
Meer dan 100.000 mensen hebben deze zomer gebruikgemaakt van de ‘VakantieBieb-app’, een app van de Bibliotheek met ruim 50 e-books voor op vakantie.
Van de gebruikers is ongeveer driekwart lid van de Bibliotheek. In totaal werden meer dan 535.000 boeken gedownload, zo laat Bibliotheek.nl (BNL) in een persbericht weten. 'Na de Lees meer-campagne, die van december tot afgelopen juni liep, is ook deze actie van bibliotheken een succes te noemen.’

Tijdens deze zomeractie waren de e-books te lezen van 3 juli tot 1 september 2013. Van 30 september t/m 27 oktober en van 9 december t/m 5 januari 2014 zullen er nieuwe selecties e-books beschikbaar zijn, die gedurende vier weken te lezen zullen zijn.

Directeur Diederik van Leeuwen (BNL): ‘We hebben veel enthousiaste reacties van lezers, uitgevers en bibliotheken ontvangen. Bibliotheken komen met de VakantieBieb tegemoet aan de groeiende vraag naar e-books. Daarnaast geeft de VakantieBieb ons meer inzicht in de interesse van de e-booklezers.'

Behalve via de VakantieBieb kunnen nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechtendragende e-books worden gelezen via diverse andere diensten van de bibliotheek. BNL verwacht dat de teller eind dit jaar op ruim 2000 rechtendragende e-books zal staan.

Zie ook de eerdere berichtgeving over dit onderwerp, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie