HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stadsoorkonde jubilerende Bibliotheek Eemland
06-09-2013
Het college heeft grote bewondering voor de manier waarop de bibliotheek invulling geeft aan haar rol in de stad en de regio.
Stadsoorkonde jubilerende Bibliotheek Eemland
De Bibliotheek Eemland heeft gisteren uit handen van burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort een Stadsoorkonde ontvangen, zo bericht de gemeente op haar website. Dat gebeurde tijdens het minisymposium dat de bibliotheek organiseerde ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan.

De gemeente: ‘Vanaf de oprichting is de bibliotheek in Amersfoort sociaal en maatschappelijk verbonden met de stad. Het verleent al jaren lang, op bijzondere wijze diensten aan burgers van Amersfoort en de regio, aan scholen, zorginstellingen en in de wijken.

De bibliotheek in Amersfoort is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele organisatie die al die jaren open staat voor samenwerking en innovatie. Het college heeft grote bewondering voor de manier waarop de bibliotheek invulling geeft aan haar rol in de stad en de regio, ook in tijden van bezuinigingen. Het is een veelbezochte publieke voorziening die naast het uitlenen en beschikbaar stellen van (digitale) media en informatie, belangrijke taken vervult in het aanbieden en ontwikkelen van culturele en leesbevorderingsactiviteiten.

Samenwerking met de bibliotheken in de regio heeft enkele jaren geleden geleid tot het samengaan van de bibliotheken Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Spakenburg tot Bibliotheek Eemland. Er zijn tal van gezamenlijk initiatieven met collega-instellingen als Scholen in de Kunst en Archief Eemland op het gebied van cultuur en cultuureducatie en informatievoorziening en er wordt onder meer binnen schoolbibliotheken samengewerkt met onderwijsinstellingen. Bibliotheek Eemland werkt bovendien al jaren samen met andere aanbieders van literaire activiteiten en regiobibliotheken in de provincie Utrecht met betrekking tot collectievorming, dienstverlening en kostenbeheersing.

Bibliotheek Eemland is er in geslaagd om met de tijd mee te gaan en vooruit te lopen. Met de Stadsoorkonde drukt het college van burgemeester en wethouders zijn grote waardering uit voor de 100 jaar betrokkenheid van Bibliotheek Amersfoort voor de stad.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie