HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Alkmaar Centrum viert herinrichting
06-09-2013
Eind deze maand houdt de bibliotheek twee dagen lang Open Huis.
De herinrichting van de Bibliotheek Alkmaar Centrum vormt de aanleiding voor een tweedaags Open Huis, op vrijdag 27 september en zaterdag 28 september. Op 27 september vindt om 15.30 uur de officiële opening plaats, waarbij burgemeester Piet Bruinooge, wethouder Anjo van de Ven en CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer toespraken en de officiële openingshandeling voor hun rekening nemen. Daarna zijn er voor jong en oud tal van workshops, presentaties, uitvoeringen en optredens.

Op het programma staan onder meer: 'Blik op de bieb' door Margriet Brandsma, verslaggever en presentator. Meerstemmige wereldmuziek van het koor Tadam, optredens van Artiance en het Dichtersgilde. Een genealogisch en archeologisch spreekuur, moderne technologie in het FabLab, gaming, een optreden van Bertje Doperwtje inclusief Bieblied, een optreden van het Alkmaars Prachtkoor met een gevarieerd liedjesprogramma en een workshop schilderen op je iPad. Dansen met de Xbox Kinect, een Angry Birds contest, een filmwedstrijd en workshops prentenboeken.

De bibliotheek is verrijkt met de horecavoorziening Coffeestar. Tijdens het Open Huis en de week daarna, wordt het tweede kopje koffie of cappuccino gratis geserveerd. Het volledige programma van beide Open Dagen is hier te lezen.

Zie ook dit eerdere bericht over de verbouwing.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie