HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mogelijk 140.000 euro bezuiniging voor Bibliotheek Arnhem
08-09-2013
Enkele dagen na de feestelijke opening van Bibliotheek Arnhem in Rozet kondigt de gemeente Arnhem een mogelijke bezuiniging op de bibliotheek aan van 140.000 euro. 
De gemeente stelt in een persbericht dat het college van burgemeester en wethouders een raadsvoorstel heeft gepresenteerd waarin wordt voorgesteld om vanaf 2014 de subsidie aan Bibliotheek Arnhem structureel te verlagen. Het gaat om een bedrag van 140.000 euro. Ook de Stichting Atelierbeheer SLAK krijgt te maken met een bezuiniging (van 60.000 euro).

Het college is van mening dat beide instellingen via een andere manier van werken in staat zouden moeten zijn een verlaging van de subsidie zelf op te vangen. Voor Bibliotheek Arnhem houdt dit in dat zij verder wordt geautomatiseerd en dat er meer moet worden samengewerkt met andere organisaties. De service aan het publiek vermindert hier niet door, aldus het persbericht.

De bezuiniging is niet meteen in 2014 volledig van kracht, maar wordt opgebouwd in 3 jaar.  De huidige subsidie voor de bibliotheek is ruim 4,4 miljoen euro.

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het door het college gepresenteerde voorstel.

Zie ook hier over de recente opening van de nieuwe bibliotheek in Rozet.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie