HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nationale Voorleeslunch voor ouderen
11-09-2013
Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Ouderen lezen onder anderen de voorleesambassadeurs voor aan ouderen.
Op dinsdag 1 oktober is het Internationale Dag van de Ouderen. Die werd in 1990 door de Verenigde Naties in het leven geroepen. De bedoeling ervan is om maatschappelijke problemen rond ouderen in de samenleving onder de aandacht te brengen. Omdat 2013 tevens Jaar van het Voorlezen is, organiseert de Leescoalitie op 1 oktober samen met Stichting Aangepast Lezen een Nationale Voorleeslunch voor ouderen, zo wordt bericht.

Met de Nationale Voorleeslunch wordt de aandacht erop gevestigd dat het voorlezen van een goed boek veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden en dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

De Leescoalitie heeft een aantal prominente Nederlanders gevraagd om op 1 oktober voor te lezen in een zorginstelling voor ouderen, onder hen de voorleesambassadeurs Ruben Nicolai, Merel Westrik en Gerda Havertong. Aansluitend wordt er gezamenlijk geluncht.

Daarnaast roept de Leescoalitie zorginstellingen op om op 1 oktober zelf een voorleeslunch te organiseren, zodat zoveel mogelijk ouderen op de Internationale Dag van de Ouderen voorgelezen worden. Om de voorleeslunch extra speciaal te maken kunnen zorginstellingen een lokale bekendheid, zoals de burgemeester of een schrijver uit de buurt, vragen om voor te komen lezen aan een groep ouderen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie