HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rotterdam heeft Taalhuis
13-09-2013
In de regio Rotterdam-Rijnmond hebben bijna zeventig partners getekend voor samenwerking.
Op 11 september heeft directeur van de Bibliotheek Rotterdam Gert Staal het Taalhuis in de Centrale Bibliotheek geopend. Het betreft een initiatief van Taal voor het leven (Stichting Lezen & Schrijven) en de Bibliotheek Rotterdam dat tot doel heeft het aantal Rotterdamse volwassenen dat moeite heeft met lezen, schrijven en het spreken van de Nederlandse taal terug te dringen.

Bij Taal voor het leven wordt ingezet op samenwerking met verschillende taal- en vrijwilligersorganisaties, lokale partners, het opleiden van taalvrijwilligers en het aanbieden van kosteloos lesmateriaal. Zo kunnen ook organisaties en bedrijven die informatie willen om laaggeletterdheid zelf aan te pakken terecht bij het Taalhuis. Het oprichten van taalinformatiepunten, zoals die op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek, is een van de onderdelen van Taal voor het Leven. Op 11 september hebben in de regio Rotterdam-Rijnmond bijna zeventig partners getekend voor samenwerking.

Rotterdam heeft naar schatting meer dan 90.000 inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en het spreken van de Nederlandse taal. Voor hen kan Taal voor het leven uitkomst bieden. Zij leren de taal beter beheersen waardoor ze makkelijker mee kunnen komen in de maatschappij en meer kans maken op een baan.

Het Taalhuis is van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Zie ook dit eerdere bericht over het Taalhuis in Almere.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

sylvia lobbe
2-2-2016 18:27
 LS,

ik heb me begin september 2015 via de website gemeld voor vrijwilligerswerk op taalgebied. Daar heb ik ook informatie over mezelf ingevoerd.
Ik heb me gemeld bij de balie van het Taalhuis. Ik ben doorverwezen naar Dock in Schiebroek. Daar ben ik meerdere malen langsgeweest. Ik heb een intake gehad. Ben een keer bij een sessie geweest in een vestiging van Humanitas waar een groepje mensen alleen maar zat en niemand iets deed. 

Is er een plek/groep waar ik echt iets kan doen? Ik kan een docenten coachen, groepje begeleiden, dingen organiseren, etc.
Dennis Kemperman (Bibliotheek Rotterdam)
3-2-2016 12:37
Beste Sylvia,

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor onze taalactiviteiten. Ik raad je daarom aan om contact op te nemen met Martina Kranenburg, de coördinator van het Taal Informatie Punt en van de Taalcafés die we organiseren. Haar e-mailadres is m.kranenburg@bibliotheek.rotterdam.nl. Zij kan je meer vertellen.

Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd!

Vriendelijke groeten,

Dennis Kemperman
Team Marketing & Communicatie
Bibliotheek Rotterdam
 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie