HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
België: Stichting Lezen lanceert een kleine Wereldbibliotheek
16-09-2013
O Mundo brengt tien boeken uit tien landen in Vlaamse en Brusselse schoolklassen.
Op 17 september lanceert Stichting Lezen in België O Mundo – een kleine Wereldbibliotheek, waarmee tien boeken uit tien landen in evenzovele talen in Vlaamse en Brusselse schoolklassen worden geïntroduceerd. Allochtone kinderen kunnen daarmee iets van hun thuisland in hun Nederlandstalige klassen brengen en andere kinderen laten kennismaken met de rijkdom van andere culturen, zo laat Stichting Lezen weten. ‘Veel schoolklassen zijn gekleurd. Met de boeken van O Mundo, een kleine Wereldbibliotheek belichten we die kleur. En klassen die niet gekleurd zijn? Die krijgen kleur door deze boeken.’

De aftrap is morgen in het ABC-huis in Brussel. Daar worden de tien geselecteerde boeken voorgesteld aan de pers en Auteur Rachida Lambrabet is eregast, Majo de Saedeleer licht de opzet en ontwikkeling van het project toe, waarna onderzoekster Evita Willaert het belang ervan belicht aan de hand van haar doctoraatscriptie Interactie voor transfer. Flexibele benaderingen van meertaligheid en de pedagogische implicaties voor klasinteractie in linguïstisch diverse klassen in het reguliere onderwijs. Tot slot spreken Marit Trioen en Erika Vandeplas over de kansen die dit project biedt voor de praktijk van de multiculturele klas.

Het project van Stichting Lezen, dat wordt gerealiseerd met middelen van de Filson Steers Mariman Prijs, gaat van start in pilootscholen in Antwerpen, Brussel, Genk, Gent en Mechelen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie