HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BNL: testversie e-bookplatform in oktober gereed
19-09-2013
Bibliotheek.nl (BNL) meldt dat een eerste versie van het e-bookplatform in oktober opgeleverd zal worden. Deze ‘soft launch’ van het platform wordt in het laatste kwartaal van 2013 uitgebreid getest.
In de periode van oktober tot en met december 2013 wil BNL klankbordgroepen organiseren waarvan enkele bibliotheken deel uit zullen maken om te testen. Er wordt daarbij een splitsing gemaakt tussen technische en strategische feedback. Het platform wordt na de testen met de verzamelde feedback nogmaals aangepast, zodat in januari 2014 een eerste versie van het e-bookplatform voor het publiek gelanceerd kan worden, zo meldt BNL.

Vanaf oktober 2013 zal ook aan alle bibliotheken gevraagd worden het platform te testen op de infrastructuur binnen de muren van de bibliotheek. BNL heeft deze informatie nodig om te weten of alle functionaliteiten werken en of het platform in de bibliotheek voor klanten beschikbaar is.

BNL meldt verder dat het e-bookpluspakket gefaseerd zal worden opgeleverd: in het laatste kwartaal van dit jaar om te testen (de genoemde soft launch), begin 2014 met een aanbod voor bestaande bibliotheekleden om het e-bookpluspakket aan te bieden en vanaf het voorjaar met een scheiding tussen long tail-aanbod (voor alle leden) en shoulder-aanbod (voor alle pluspakketleden). Voorwaarde daarbij is dat bibliotheken zich inschrijven voor Identity & Access Management (IAM). Bij het verstrijken van de inschrijftermijn, op 15 september, heeft de helft van alle bibliotheken zich aangemeld voor IAM, waarmee dus momenteel geen landelijke dekking kan worden bereikt voor het uitlenen van e-books via het e-bookplatform, aldus BNL. De inschrijving is daarom verlengd tot 1 december.

BNL organiseert op 25 september a.s. een klantendag waar ook het  e-bookpluspakket en de nieuwe e-bookcampagne aan de orde zullen komen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie