HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe interim-directeur Bibliotheek Eindhoven: Albert Kivits
19-09-2013
Per 1 oktober treedt Albert Kivits in dienst als interim-directeur/bestuurder van Bibliotheek Eindhoven. Kivits zal gaan werken op basis van een halve werkweek.
Albert Kivits (Eindhoven, 1968) vervult de vacature die is ontstaan nadat Thijs Kuipers vorige maand bekendmaakte op te stappen omdat hij zich onvoldoende gesteund voelde door de Raad van Toezicht.

Onder leiding van Kivits wordt vastgehouden aan de ingezette koers, gebaseerd op het rapport Odyssee, het besluit van de Eindhovense gemeenteraad van april 2013 en de huidige organisatiestructuur, zo meldt Bibliotheek Eindhoven in een persbericht.

De afgelopen 20 jaar heeft Kivits ruime ervaring opgebouwd bij gemeentelijke, regionale en provinciale overheden, onder meer als Hoofd Economie & Cultuur bij de gemeente Eindhoven en Directeur Innovatie bij een woningcorporatie, aldus Bibliotheek Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad meldt hierover: 'Kivits was jarenlang een van de topambtenaren bij de gemeente Eindhoven. In 2011 werd hij Directeur Innovatie bij woningcorporatie Trudo. Daar vertrok hij een jaar later vanwege een verschil van inzicht.'

Overigens heeft het opstappen van Kuipers de afgelopen weken nog tot enige commotie geleid in de Eindhovense politiek, zo blijkt uit berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. Zo berichtte het Eindhovens Dagblad op 23 augustus dat verschillende Eindhovense fracties zich zorgen maken over de toekomst van de bibliotheek nu er met het vertrek van Kuipers in twee jaar tijd opnieuw een directeur is opgestapt. Fractievoorzitter Renate Richters van coalitiepartij GroenLinks in het Eindhovens Dagblad: 'Kuipers (geeft) als reden aan dat hij zich door de raad van toezicht onvoldoende gesteund voelt om de nieuwe koers uit te voeren. Ik wil van de raad horen of we de garantie krijgen dat een nieuwe directeur die ruimte straks wél krijgt.'  De PvdA-fractie pleitte voor bemiddeling door de gemeente Eindhoven om de breuk tussen de raad van toezicht van de bibliotheek en Kuipers te lijmen, zo blijkt uit een ander bericht  van het Eindhovens Dagblad. Blijkbaar is dat niet gelukt of niet gebeurd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie