HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rotary Twenterand helpt laaggeletterdheid bestrijden
20-09-2013
Aan de Bibliotheek Twenterand werd een cheque overhandigd voor twee projecten.
Afgelopen dinsdag 17 september overhandigde voorzitter Rijk van Beek van Rotary Twenterand een cheque van 8500 euro aan Bert Heideman van de Bibliotheek Twenterand, zo bericht De Weekkrant.

Het geld zal gebruikt worden voor twee projecten op het gebied van laaggeletterdheid die in de gemeente Twenterand worden opgezet, de VoorleesExpress en Taal voor het Leven. Over deze projecten gaven betrokkenen een presentatie in de Johanneshoeve. Aansluitend vertelden een moeder en dochter over hun respectieve ervaringen met dergelijke projecten.

De VoorleesExpress richt zich op gezinnen met kinderen tussen de twee en acht jaar met een taalachterstand. De kinderen worden gedurende een halfjaar lang thuis voorgelezen door getrainde vrijwilligers. Bij Taal voor het Leven helpen getrainde vrijwilligers laaggeletterde inwoners van Twenterand om een hoger lees- en schrijfniveau te bereiken. Zij treden op als taaltrainer en motiveren en inspireren de laaggeletterde.

Rotary Twente is al langer betrokken bij de bestrijding van laaggeletterdheid. In april 2011 kreeg minister Marja van Bijsterveld van de Rotaryvoorzitter een bronzen Ot en Sienbeeldje aangereikt. De veertig jaar bestaande Rotary greep het veertigjarig bestaan aan om de strijd tegen laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. ‘Het wordt een meerjarig verbeterplan, waarbij het taal- en leesonderwijs wordt georganiseerd’ aldus de voorzitter destijds op Lezen & Schrijven.

Het bij die gelegenheid gepresenteerde beeldje was voor honderd euro te koop, de baten kwamen ten goede aan de actie, waarbij alle scholen in Twenterand betrokken zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie