HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vervolg campagne Gouden Leestips van start
23-09-2013
De miniglossy BIEB bevat voorlees- en leestips voor ouders en verzorgers.
Vervolg campagne Gouden Leestips van start
Vandaag is in Gelderland het vervolg van de campagne Gouden Leestips van start gegaan met het verschijnen van de tweede editie van het Gouden Leestips Magazine. Het succes van de eerste editie vormde de aanleiding voor het verzamelen van meer leuke, nuttige en verrassende informatie over lezen, voorlezen en media(wijsheid) voor ouders.

Het magazine is vanaf vandaag gratis op te halen in de bibliotheek en kan ook via de website gelezen worden. Het bevat leestips en wetenswaardigheden over bijvoorbeeld de digitale generatie, de verschillende leesfases die kinderen doorlopen, mediawijsheid en de literaire voorkeur van pubers. Voorts komen aan bod jeugdboekverfilmingen, kinderen die niet van lezen houden, de mooiste Europese bibliotheken, voorleestips van ouders en de leukste kinderkookboeken. In een interview legt wetenschapsjournalist Mark Mieras het grote belang van verhalen voor de kinderhersenen uit en vertelt mediacoach Simone van Rijn over belangrijke online vaardigheden.

De campagne wordt op verschillende manieren gepromoot. Vanaf volgende week maandag rijden er een maand lang vijftig bussen door heel Gelderland met promotie voor de campagne op de instapzijde van de bus. Het gehoopte bereik in de doelgroepgezinnen is 81%. De bussen doen geregeld alle 22 regio’s van de Gelderse bibliotheken aan. Daarnaast wordt op 340 Gelderse kinderdagverblijven en BSO’s de A2-poster van de campagne aangeboden. Dit gebeurt via het netwerk van PrimaOuders.nl.

Voor bibliotheken wordt er aan promotie gedaan door middel van posters op A2 en op A3-formaat, de website en de nieuwsbrief, een persbericht, een standaardmailing om naar scholen te sturen, een standaardberichtje voor het schoolinformatiebulletin voor ouders en een Facebookpakket. Dat laatste behelst 21 Facebookposts (tekst en afbeelding) De bibliotheken bepalen zelf wanneer welk bericht geplaatst wordt en hoeveel berichten geplaatst worden. De korte posts bevatten een link naar het magazine. Bibliotheken zijn vrij om er zelf een andere (passende) tekst bij te plaatsen.

De oplage van het minimagazine is 44.000 exemplaren. De grootste oplage is bestemd voor Gelderland en 7250 stuks voor diverse bibliotheken in Overijssel. De glossy is een initiatief van het Gelders Bibliotheek Netwerk en mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland.

Andere bibliotheken die interesse hebben in de campagne en het minimagazine kunnen contact opnemen met Rijnbrink Groep via e-mail barbara.vanstijn@rijnbrinkgroep.nl. Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie