HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur SIOB: Valerie Frissen
24-09-2013
Per 1 oktober zal Valerie Frissen Maria Heijne opvolgen als directeur/bestuurder van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). Valerie Frissen wordt aangesteld voor 1 dag per week.
Frissen zal zich met name bezig houden met de integratie van het SIOB in de KB, die gepland staat voor 1 januari 2015, zo meldt het SIOB. Op 1 januari 2015 moet de nieuwe Wet Stelsel Openbare Bibliotheken in werking treden.

Op 1 juli jl werd bekend dat Maria Heijne per 1 oktober in dienst zal treden als directeur van de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de bibliotheek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) .

Valerie Frissen werkt als principal scientist bij TNO. Zij is momenteel vanuit TNO gedetacheerd als Managing Director bij CLICKNL (Netwerk voor Kennis en Innovatie in de Creatieve Industrie). Daarnaast is zij voor 1 dag in de week hoogleraar ICT & Social Change aan de Erasmus Universiteit, zo laat het SIOB weten.

Valerie Frissen zal zich hiermee terugtrekken uit de Raad van Toezicht van het SIOB, waar zij in januari 2010 lid van werd. De Raad van Toezicht bestaat dan per 1 oktober uit Frank de Grave (voorzitter), Josje Calff en Hans van Velzen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie