HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Zoetermeer begint Leescafé
25-09-2013
In het kader van Zoetermeer Leest wordt er maandelijks bijeengekomen om in gesprek te gaan over boeken.
Op 29 november gaat in de Bibliotheek Zoetermeer het Leescafé van start, met als thema de voor de deur staande feestdagen. Op haar website schrijft de bibliotheek: ‘Laat u deze avond als nieuwe lezer verrassen door een aaneenschakeling van herkenbare, grappige en ontroerende fragmenten. Een onverwachte maar aansprekende collage over de uiterlijke schijn van feestdagen in boeken, film, cabaret en muziek. Maar ook het Leescafé zelf viert feest deze avond en swingen mag! Literair swingen, wel te verstaan. Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje wisselen bezoekers hun favoriete titel uit. Maak kans op “one minute of fame” en werk mee aan een filmpje onder de titel Why I Love This Book.

Het Leescafé wordt gehouden in het kader van Zoetermeer Leest, een initiatief van de bibliotheek dat sinds 30 maart van dit jaar bestaat uit een team van vrijwillige leesambassadeurs, een uiteenlopend gezelschap van mensen die op hun eigen manier bezig zijn met boeken en lezen. Leeskringbegeleiders, mensen uit de boekhandel, bibliothecarissen, lokale journalisten, amateurschrijvers, docenten uit het middelbaar onderwijs en jongeren. Elke leesambassadeur heeft z’n eigen profiel, z’n eigen specialisme, kennis en deskundigheid, gebaseerd op persoonlijke interesse. Samen maken zij een inspirerend programma voor lezers.

Het Leescafé wordt iedere laatste vrijdag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur in de Hoofdbibliotheek gehouden. Een informele en gezellige bijeenkomst rond een thema waarbij op allerlei manieren in gesprek wordt gegaan over boeken en waarbij iedereen welkom is. Het programma van het leescafé ziet er iedere maand anders uit maar wordt altijd verzorgd door de leesambassadeurs zelf en soms in samenwerking met andere organisaties

Toegang is gratis, wel vraagt de bibliotheek alle bezoekers hun favoriete boek mee te nemen. Zie ook hier en op Facebook.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

karin de Jager
6-11-2019 14:43
 Beste
Ik heb de nieuwe roman van Kader Abdolah gelezen. Het verhaal speelt in Den Haag, en in Zoetermeer. Misschien interessant om het te weten.
De titel van het boek is: Farao van de Vliet
mvg
Karin de Jager

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie