HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlissingen krijgt negende schoolbibliotheek
25-09-2013
De Bibliotheek Vlissingen beheert sinds 2007 bibliotheken op scholen in de gemeente.
Bij de start van de Kinderboekenweek, volgende week woensdag 2 oktober, zal wethouder van onderwijs Marin de Zwarte in Vlissingen op de Louise de Colignyschool in Paauwenburg een nieuwe bibliotheek openen. Het is de negende bibliotheek van Bibliotheek Vlissingen op een basisschool.

Na de officiële opening door de wethouder zingen leerlingen het Kinderboekenweeklied 2013, Klaar voor de start. Bibliotheekdirecteur Kees Hamann neemt daarna de leerlingen uit groep 8 aan als ‘bibliotheekmedewerker’. Aansluitend is er een feestelijk programma voor de groepen 1 t/m 8 met een vossenjacht en een bezoek van kinderboekenschrijfster Annemarie Bon.

De Bibliotheek Vlissingen beheert sinds 2007 bibliotheken op basisscholen in de gemeente. Deze voorziening is geopend voor alle gebruikers van de school en biedt boeken en andere media voor op school en thuis. Daarnaast dient de bibliotheek op de basisschool ter versterking van het taalonderwijs en voor het vergroten van mediawijsheid en informatievaardigheden bij leerlingen.

Ouders en leerlingen zijn samen met een mediathecaris betrokken bij de uitleen van boeken. In de toekomst zal de mediathecaris ook leesbevorderingsactiviteiten uitvoeren. Voorop staat het plezier van het lezen van kinderboeken overbrengen op leerlingen. Daarnaast is het begeleiden bij het zoeken naar informatie voor spreekbeurten of werkstukken een belangrijke taak, aldus de bibliotheek in een persbericht


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie