HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Den Bosch creëert pop-up filiaal
02-10-2013
De bibliotheek werkt ervoor samen met het Ministerie van Verbeelding en De Conceptenbouwers.
De vestiging StadsBiEB Centrum van de Bibliotheek Den Bosch verovert binnenkort een stuk van het Groot Ziekengasthuis (GZG), zo wordt op de website gemeld. De bibliotheek zal samen met andere partijen op het terrein een pop-up filiaal creëren. ‘Een spannende plek waar iedereen welkom is om inspiratie, kennis en verhalen te delen.’

Het plan is geïnspireerd door het raadsbesluit van 23 april jl. om het GZG-terrein gefaseerd te gaan ontwikkelen. Het College onderzoekt nu of de Stadsbibliotheek en het Stadsarchief in de monumentale gebouwen op het terrein gehuisvest kunnen worden.

De bibliotheek ziet dit als een unieke kans om een nieuwe praktijk te ontwikkelen: een toekomstbestendige bibliotheek die de optimale omgeving creëert voor nieuwe verbindingen tussen Bosschenaren, hun kennis en creatieve ideeën, op een plek die rijk is aan historie en dus aan verhalen.

Om die nieuwe praktijk zo goed mogelijk vorm te geven, heeft de bibliotheek samenwerking gezocht met het Ministerie van Verbeelding en De Conceptenbouwers. Onder de werknaam ‘het Groot Gasthuis’ gaat de nieuwe alliantie aan de slag met de transformatie van het Groot Ziekengasthuis.

Plan van aanpak en werkwijze zijn in de afgelopen weken al met alle partijen besproken. Binnenkort zullen de eerste resultaten op een visueel aantrekkelijke manier aan de stad gepresenteerd worden, aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie