HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse bibliotheken profileren zich met Bibliotheekweek als huiskamer van de stad
08-10-2013
De Vlaamse Bibliotheekweek, die komende zaterdag (12 oktober) van start gaat, staat dit jaar in het teken van huiselijkheid, met als kernzinnen:  ‘Thuis in de bib’ en ‘Kom binnen en zet u’.
De Bibliotheekweek, dit jaar de 29e editie, loopt van 12 tot 20 oktober. De Vlaamse bibliotheken willen met de campagne focussen op de huiselijkheid en het gastvrije karakter van de bibliotheek en hun instelling profileren als plek waar het goed toeven is. Een plek midden in de buurt, in de gemeente, de stad. Dicht bij de mensen en open voor alle mensen. De huiskamer als metafoor voor de bibliotheek.
'De campagne 2013 dient als opstap naar de feesteditie 2014. Dan vieren we de 30ste Bibliotheekweek. Waar de campagne 2013 mensen, groepen, verenigingen in de bib wil ontvangen, willen we in 2014 met de bib naar buiten komen. We maken dan contact met de omgeving en gaan actief op zoek naar nieuwe samenwerkingen,' zo stelt LOCUS.

Tijdens de promotieweek zullen er door bibliotheken in heel Vlaanderen in het totaal zo'n 330 activiteiten georganiseerd worden. In veel bibliotheken vindt traditioneel een verwendag plaats

De Bibliotheekweek zet al 29 jaar de bibliotheek in de schijnwerpers en legt expliciet de focus op het publiek. LOCUS, het Vlaamse steunpunt voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra en lokaal cultuurbeleid, coördineert deze campagne.

Zie voor meer informatie de Facebookpagina van de Bibliotheekweek en de tekst 'Concept Bibliotheekweek 2013' van LOCUS (Word-document).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie