HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zondagopening Meppel en Zuidlaren slaat aan
09-10-2013
Wellicht zullen meer Drentse bibliotheken het voorbeeld van deze bibliotheken en dat van de Bibliotheek Hoogeveen volgden.
Biblionet Drenthe bericht op haar website dat de eerste zondagopenstelling van de bibliotheken in Meppel en Zuidlaren  in een grote behoefte heeft voorzien.

‘Beide bibliotheken werden door honderden mensen bezocht. Kinderen konden deze eerste middag meteen terecht voor diverse feestelijke en creatieve activiteiten. Ouders maakten van de gelegenheid gebruik om rustig rond te snuffelen. Andere bezoekers kwamen om een krant of tijdschrift te lezen of te internetten. Ook de informatiebalies werden druk bezocht. Bezoekers waren erg positief over deze nieuwe service.’

Het leverde enthousiaste reacties van klanten op: ‘Door de week lukt het ons niet om naar de bibliotheek te gaan. Ik vind het geweldig dat we nu op zondagmiddag samen met de kinderen naar de bibliotheek kunnen.’ En: ‘Geweldig die aangepaste openingstijden op zaterdag- en zondagmiddag. Nu kunnen we nog vaker naar de bibliotheek.’

De openstelling geldt vooralsnog voor de komende winterperiode (tot 31 maart 2014) en zal bij gebleken succes een vervolg krijgen. Mogelijk zullen naast de vestigingen in Meppel en Zuidlaren, en ook Hoogeveen, meer Drentse bibliotheken op zondag open gaan, aldus Biblionet.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie