HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rotterdam krijgt 850 boeken cadeau
11-10-2013
De in Rotterdam gevestigde jubilerende uitgeverij Lemniscaat schenkt de bibliotheek een exemplaar van alle boeken uit haar fonds.
Vijftig jaar geleden werd uitgeverij Lemniscaat opgericht. Dat was voor uitgever en zoon van de oprichter Jean Christophe Boele van Hensbroek aanleiding om bij de aanvang van de Kinderboekenweek de Bibliotheek Rotterdam een exemplaar van alle boeken uit het fonds cadeau te doen, zo wordt op de website van de bibliotheek bericht.
 
‘De twee Lemniscaatkasten met jeugdboeken en non-fictie voor volwassenen zijn een geschenk vanwege het vijftigjarig jubileum van de uitgeverij. Bij de overhandiging waren niet alleen de directeur van de bibliotheek Gert Staal en uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek aanwezig, maar ook de beroemde freestyle voetballer Soufiane Touzani en de Rotterdamse wethouder Antoinette Laan van Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur en haar zoon. Op aanraden van de zoon van de wethouder nam Touzani het Lemniscaatboek Right to Play in ontvangst om als eerste te lenen bij de bibliotheek', aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie