HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Interim-directeur Zeeuwse Bibliotheek heengezonden
14-10-2013
Na nog geen drie maanden is er een einde gekomen aan het dienstverband van Guus Egas Repáraz als interim-directeur van de Zeeuwse Bibliotheek.
De Raad van Toezicht van de Zeeuwse Bibliotheek (ZB) heeft interim-directeur Guus Egas Repáraz ontslagen, zo bericht de PZC op basis van een memo die aan medewerkers van de Zeeuwse Bibliotheek gezonden is. Volgens de memo houdt het vertrek van de op 22 juli aangetreden interim-directeur verband met de aanstaande fusie van ZB met het Zeeuws instituut voor sociale en culturele ontwikkeling SCOOP. De Raad kon zich niet vinden in de ‘directe stijl die en het temperament dat Egas Repáraz in dat proces naar buiten toe hanteerde’, aldus de PZC.

In de krant verklaart Corrie van den Velden, voorzitter van de OR van de ZB, dat het personeel de interim-directeur op handen droeg. Zij voorziet dat de fusiedatum van 1 januari 2014 niet gehaald zal worden omdat er nog niet eens een stappenplan is.

Guus Egas Repáraz was sinds 22 juli in dienst als interim-directeur. Reparáz was vanaf mei 2007 lid van de Raad van Toezicht van de Zeeuwse Bibliotheek, vanaf 2013 was hij voorzitter. Deze functie had hij neergelegd toen hij in dienst trad als interim-directeur. Reparáz was de opvolger van Herma Hofmeijer, die vanaf september 2012 tot juli 2013 bij de Zeeuwse Bibliotheek in dienst was als interim-directeur, na het vertrek van Ton Brandenbarg.

De Zeeuwse Bibliotheek zoekt met spoed een nieuwe tijdelijke directeur, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde vacature. De nieuwe interim-directeur krijgt als taak 'de fusie en reorganisatie met overtuiging door te voeren en daarbij vooral ook het totale proces in goede banen te leiden,' aldus de vacature. Hij of zij moet onder andere 'werken aan herstel van vertrouwen van medewerkers en verwerven van draagvlak voor toekomstige ontwikkelingen', 'daar waar nodig een zorgvuldig afscheid regelen van werknemers en zorg dragen voor het goed regelen van voortgang van de werkzaamheden,'  en 'overtuigend vorm geven aan een fusietraject; doel 1 januari a.s. institutionele fusie klaar'.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie