HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Venlo heropend
15-10-2013
Na een verbouwing van enkele maanden is op 12 september jl de hoofdvestiging van Bibliotheek Venlo heropend. De heropening werd gevierd met een feestelijk programma dat duurde tot en met zaterdag 21 september.
Tijdens de anderhalve week van het openingsprogramma bezochten ruim 1650 personen de activiteiten in de Stadsbibliotheek Venlo, los van de reguliere bibliotheekbezoekers. Bijna alle activiteiten vonden plaats in leescafé ’t Begiénke, de nieuwe verblijfsruimte waar mensen behalve voor versnaperingen ook terecht kunnen voor lezingen, voordrachten en debatten. Een andere vernieuwing, naast het leescafé, waar niet alleen wekelijks activiteiten zullen plaatsvinden maar ook een Ruilbieb te vinden is, is de plaatsing van de collectie in werelden. Consulent Cultuur Florence Vercoulen kijkt met een tevreden gevoel terug op de feestweek. ‘We hebben een zeer divers publiek aangesproken met onze activiteiten. Leden en niet-leden hebben de activiteiten bezocht. De reacties waren zeer positief. Zowel op het openingsprogramma als op de compleet nieuwe inrichting en indeling van de bibliotheek.’

Directeur Marion Mertens naar aanleiding van de heropening: ‘Wij blijven een goede fysieke en digitale collectie en dienstverlening aanbieden en we blijven een betrouwbare, ondersteunende samenwerkingspartner voor het onderwijs. De verbouwing en herinrichting moeten ervoor zorgen dat alle burgers zich bij ons welkom voelen. De openingsuren gaan we volgend jaar uitbreiden waardoor we nog meer verankerd raken in de samenleving. De zuilen educatie, informatie en ontmoeten maakt ons uniek. We zijn gewoon van en voor iedereen.’

De maand september stond ook in het teken van de verhuizing van de bibliotheek Blerick, die heropende als een servicepunt in modewarenhuis Berden. Deze zogeheten Bieb-to-go kan gezien worden als een landelijke primeur: de eerste bibliotheek in een warenhuis. Op vrijdag 6 september werd de nieuwe bibliotheek geopend. Kinderen van de Titus Brandsma-school namen de vestiging officieel in gebruik. Zij verhuisden de laatste boeken van de oude naar de nieuwe locatie.

Verder heeft Bibliotheek Venlo onlangs een uitleenpunt geopend in Arcen. De inwoners van Arcen kunnen vanaf 2 oktober in basisschool Wijdtveld  terecht voor jeugdboeken en romans.Het uitleenpunt gaat drie dagdelen open, op maandagmiddag, woensdagochtend en vrijdagmiddag.  Tot eind 2010 was er in Arcen een bibliotheekvestiging, die met ingang van 2011 vervangen werd door een bibliobus. Door de komst van het uitleenpunt, rijdt de bibliobus op woensdagmiddag niet meer naar Arcen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie