HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Dronten viert 50-jarig bestaan
18-10-2013
Op 15 november 1963 werd het eerste boek uitgeleend.
Op 15 november viert FlevoMeer Bibliotheek Dronten met klanten, samenwerkingspartners, bibliotheekbezoekers, de politiek en het bedrijfsleven dat de vestiging 50 jaar geleden in gebruik werd genomen. Een halve eeuw na de oprichting op 15 november 1963 is de bibliotheek, na diverse verhuizingen, gevestigd in De Meerpaal, in het hart van Dronten.
 
Op 15 november wordt het halve eeuwfeest gevierd van 13.30-17.00 uur en van 19.00-20.30 uur. Om halfvier zal Ton van Amerongen, wethouder Kunst en Cultuur, een toost uitbrengen op de toekomst van de bibliotheek in Dronten. Sjoerd Feenstra, de Stadsdichter van Dronten, zal een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voordragen.

Een greep uit het feestprogramma: Jet Boeke, auteur en tekenaar van Dikkie Dik is in de bibliotheek aanwezig, zij vertelt over haar werk en tekenen en verkoopt en signeert zij haar boeken. De kleintjes kunnen met Dikkie Dik op de foto. Elk halfuur is er een ‘verhalenwandeling’ door de bibliotheek, met als start het Leescafé. Het FlevoMeer BiblioLab en FabLab Dronten laten zien wat ons te wachten staat met betrekking tot de digitale revolutie, met onder andere 3D-ontwerpen, 3D-printen, geleidende verf, robotjes et cetera. Er is een gamewedstrijd met de nieuwste spelletjes er wordt 10 euro korting gegeven op het Sterabonnement.

Zie voor meer informatie de website van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie