HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Klanten Bibliotheek aan de Vliet tevreden
21-10-2013
De bibliotheek wordt in een klantenonderzoek beoordeeld met gemiddeld een 7,9.
De Bibliotheek aan de Vliet, met vestigingen in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg, heeft in de maanden juni en juli een klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. De bibliotheek laat de gebruikers op haar website weten ‘zeer trots en tevreden met uw gemiddelde beoordeling van een 7,9’ te zijn.

Over het onderzoek schrijft de bibliotheek voorts: ‘Van de deelnemers aan het onderzoek is 93 % lid van de bibliotheek. De geënquêteerden bezoeken de bibliotheek vooral voor het lenen en terugbrengen van boeken en andere materialen. Andere redenen om de bibliotheek te bezoeken: advies vragen aan een medewerker, rondsnuffelen en het lezen van kranten en tijdschriften.

De deelnemers aan het onderzoek gaven verschillende suggesties aan voor de verbetering van de dienstverlening. De belangrijkste zijn: vindbaarheid van de materialen, ruimere openingstijden en het gezelliger maken / andere inrichting van de bibliotheken.

De onderdelen van de dienstverlening die het hoogst worden gewaardeerd zijn: het personeel, de digitale nieuwsbrief en de communicatie. Het personeel wordt beoordeeld als zeer vriendelijk, behulpzaam en deskundig.

De website is het meest gebruikte middel om informatie te zoeken over de bibliotheek. En dan wordt er vooral gezocht naar de openingstijden, de aanwinsten van de bibliotheek en de activiteiten in de bibliotheek.

67% van de klanten beveelt de bibliotheek aan bij vrienden, familie of collega’s.

20% van de respondenten nam het afgelopen jaar deel aan één of meer activiteiten van de bibliotheek. De voorkeur ging daarbij uit naar boekpresentaties, tentoonstellingen, cursussen en workshops en films. Als favoriete onderwerpen worden genoemd: kunst en cultuur, literatuur, reizen, geschiedenis en gezondheid.

De helft van de deelnemers aan het onderzoek heeft één of meer verbetersuggesties ingevuld. Redenen genoeg voor de bibliotheek om onder andere de volgende stappen te nemen om de dienstverlening te optimaliseren:

Plan opstellen om de aanwinsten beter onder de aandacht te brengen.
Plan opstellen om de vindbaarheid van de materialen te verbeteren.
Het activiteitenprogramma zoveel mogelijk laten aansluiten bij de top 5 aansprekende activiteiten en onderwerpen.
Aandacht blijven houden voor vriendelijk, behulpzaam en deskundig personeel.
Herinrichting van locatie Voorburg in 2014 en locatie Rijswijk in 2015’, aldus de bibliotheek.

Een pdf met de infographic van de onderzoeksresultaten kan hier bekeken worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie