HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Personeel Zeeuwse Bibliotheek steunt vertrokken interim-directeur
21-10-2013
Het vertrouwen in de Raad van Toezicht is opgezegd.
De PZC bericht vandaag dat het personeel van de Zeeuwse Bibliotheek fel gekant is tegen het ontslag van interim-directeur Guus Egas Repáraz. In een afgelopen vrijdag verzonden brief zegt het personeel het vertrouwen op in de Raad van Toezicht, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de ‘bestuurscrisis bij de Zeeuwse Bibliotheek’.

Daarnaast worden er vraagtekens gezet bij het vertrek van de interim-directeur. Die heeft het personeel per e-mail laten weten dat hem officieel geen ontslag is aangezegd, dat hij niet geschorst is en evenmin ontslag heeft genomen en gewoon aan het werk wilde gaan. ‘In reactie daarop is mij door de raad van toezicht onder politiedreiging de toegang tot de bibliotheek ontzegd’, aldus Egas Repáraz, die tegenover de PZC niet inhoudelijk wilde reageren.

In tegenstelling tot de Raad van Toezicht noemt het personeel Egas Repáraz 'de beste bestuurder ad interim in jaren'. Er wordt door hen gevreesd dat het bibliotheekwerk door de opstelling van de Raad van Toezicht in gevaar zal komen. ‘Het heeft direct gevolgen voor al onze klanten en voor alle medewerkers van de Zeeuwse Bibliotheek.’

Voorzitter van de Ondernemingsraad Corrie van Velden stelt tegenover Omroep Zeeland dat ook de OR in een brief aan de Raad van Toezicht aangegeven heeft geen vertrouwen in de Raad meer te hebben, onder andere omdat de procedures niet naar behoren gevolgd zijn. Zo is er geen adviesaanvraag naar de OR gestuurd, terwijl binnen drie dagen al het wervings- en selectieproces voor een nieuwe interim-directeur in gang was gezet. 
Van Velden zegt verder in het interview met Omroep Zeeland dat Egas Repáraz volgens de OR heel goed bezig was, het vertrouwen van het voltallige personeel genoot en dat men geloofde in zijn plannen voor de fusie met Scoop. Van Velden stelt dat Egas Repáraz vond dat de geplande fusiedatum van 1 januari 2014 te kort dag is, uitgaande van een zorgvuldige procedure. De OR steunde Egas Repáraz in dat standpunt. Volgens Van Velden heeft de Raad van Toezicht aangegeven dat het wegsturen van Egas Repáraz te maken zou hebben met zijn optreden richting externe partners, maar het is haar onduidelijk wat de Raad daarmee bedoelt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie