HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Portal 'Bibliotheek en basisvaardigheden' gelanceerd
22-10-2013
Het SIOB heeft onlangs in samenwerking met BNL de portal Bibliotheek en basisvaardigheden gelanceerd, waar bibliotheken handvatten kunnen vinden om volwassenen taalvaardiger en digivaardiger te maken.
Bibliotheek en Basisvaardigheden wil bibliotheken aansporen om volwassenen met een achterstand extra te ondersteunen. De portal biedt informatie die te gebruiken is om binnen de bibliotheek educatieve ontmoetingsplekken te creëren, waar volwassenen hun taal- en digitale vaardigheden kunnen verbeteren.

De portal www.bibliotheekenbasisvaardigheden.nl is opgebouwd uit twee onderdelen: Taalvaardig en Digivaardig. Taalvaardig richt zich op de taalontwikkeling van laagopgeleide en anderstalige volwassenen. Digivaardig heeft als doel de digitale bedrevenheid van volwassenen en ouderen te bevorderen.
Op beide onderdelen is het volgende te vinden: een toolkit, stappenplan, een overzicht van mogelijke samenwerkingspartners, inspirerende video's,  informatieve video’s die helpen binnen de bibliotheek openbare leerruimtes in te richten en tips rondom collectievorming, zo valt te lezen op de website van BNL. Ook is er informatie te vinden over de samenwerking met bedrijven en bijscholing voor ondernemers.  Verder wordt er uitgelegd hoe vrijwilligers ingeschakeld kunnen worden om taalprojecten te begeleiden en geeft de portal toegang tot diverse promotiematerialen, aldus het SIOB.

Openbare bibliotheken en de provinciale organisaties vullen gezamenlijk de website. Programma’s van landelijke partners waar bibliotheken aan mee doen, vinden er ook een plek.

Zie ook de flyer Bibliotheek en basisvaardigheden (pdf).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie