HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Geldrop op de schop
23-10-2013
Er wordt gewerkt aan een toekomstgerichte bibliotheek.
De Bibliotheek Geldrop, een vestiging van de Bibliotheek Dommeldal, heeft evenals de vestigingen in Mierlo, Nuenen en Son en Breugel te maken met afgenomen subsidie. Op haar website laat de bibliotheek weten dat er op verzoek van de gemeente in Dommeldal een aantal veranderingen zal worden doorgevoerd om een toekomstgerichte bibliotheek te realiseren.

Onderdeel van de veranderingen is inlevering van ruimte: minder boeken, meer digitaal informeren. Een deel van de collectie van de vestiging Nuenen is verhuisd naar de tweede verdieping van de vestiging Geldrop. Daar wordt de grote achtergrondcollectie van de Bibliotheek Dommeldal opgebouwd, die alleen online op te zoeken en op te vragen is.

De speel-o-theek die op de tweede verdieping was gehuisvest, is verhuisd naar een ander adres. De jeugdafdeling bevindt zich sinds vorige maand (tijdelijk) in de voormalige speel-o-theekruimte. Op den duur keren de jeugdboeken terug naar de eerste verdieping.

De eerste verdieping is voortaan bestemd voor zowel jeugd als volwassenen. De B- en C-boeken staan er al, een deel van de collectie voor volwassenen wordt verplaatst van de eerste naar de achtergrondcollectie op de tweede verdieping. Vervolgens krijgen de andere jeugdboeken een plek in de kasten op de eerste verdieping, zodat ouders en kinderen voortaan op één verdieping terechtkunnen. Buiten aan de achterkant worden inleverbrievenbussen aangebracht, zodat ook buiten openingstijden boeken kunnen worden ingeleverd.

Er komen meer mogelijkheden om digitaal te zoeken, zoals de Rotunda, een digitale etalage in de vorm van een groot touchscreen. Om dat mogelijk te maken moeten de boeken verplaatst worden en daartoe zal de Bibliotheek Geldrop van aanstaande vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november gesloten zijn.

Op maandag 4 november gaat de vernieuwde bibliotheek weer open. ‘Met nieuwe openingstijden, met een nieuwe frisse look, met veel opzoek-pc’s, met gemotiveerde medewerkers en natuurlijk met een actuele mooie collectie’, aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie