HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Voorleesfeest voor kinderen met een visuele beperking
25-10-2013
Op 30 november wordt in Bussum Het Grote Voorleesfeest gehouden.
Het door Lisa Wade van Het Klokhuis gepresenteerde feest, dat wordt gehouden in het kader van het Jaar van het Voorlezen, is een leuke en informatieve dag voor kinderen van vier tot en met negen jaar met een visuele beperking. Centraal staan lezen en kinderboeken in aangepaste vorm: braille, gesproken of grote letter.

In Spant! zullen aanwezig zijn Gerda Havertong van Sesamstraat, en de kinderboekenauteurs Paul van Loon en Anke Kranendonk. Er is een interactief poppentheater en er zijn voor de ouders informatiestands over lezen.

Op haar website schrijft Dedicon: ‘Centraal tijdens het feest staat het (voor)leesplezier voor slechtziende en blinde kinderen en het informeren van hun ouders over nieuwe lees- en prentenboeken voor hun kind. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar, die vanwege hun visuele beperking zijn aangewezen op een aangepaste leesvorm, zijn samen met hun ouder(s)/verzorger(s) van harte uitgenodigd.’

Deelname aan het programma en de lunch zijn gratis. Het programma (dat hier als pdf te bekijken is) start om 10.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Aanmelden kan tot 8 november bij René Vink van de Vereniging van Leesgehandicapten via e-mail of 070 26 29 29 4.

Het Grote Voorleesfeest is een gezamenlijk initiatief van organisaties die werken met of voor kinderen met een visuele beperking: Koninklijke Visio, Bartiméus, Dedicon, Stichting Aangepast Lezen, het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en Vereniging van Leesgehandicapten (NLBB) en wordt ondersteund door de Leescoalitie, de organisator van het Jaar van het Voorlezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie