HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kinderen maken samen met bibliotheken film Upload Cinema Junior
29-10-2013
Op 23 oktober is tijdens het Cinekid Festival in het kader van Upload Cinema Junior de door honderden kinderen onder begeleiding van verschillende bibliotheken samengestelde bioscoopfilm Stunts & Trucs in première gegaan.
Upload Cinema Junior is een afgeleide van het al langer bestaande populaire  concept Upload Cinema voor volwassenen.

Maandenlang hebben honderden kinderen van acht tot twaalf jaar oud in bibliotheken door het gehele land workshops gevolgd om de leukste, spannendste, coolste, mooiste en dus beste filmpjes van het web te kiezen. Tijdens deze workshop hebben de kinderen geleerd hoe ze nog beter en creatiever kunnen zoeken op het web. In het kader van het project hebben kinderen kennisgemaakt met de verschillende categorieën waarin je internetfilmpjes kunt verdelen, zoals reclamefilmpjes, video’s van amateurs of juist van kunstenaars. De kinderen hebben daarbij onder andere tips gekregen om slim te zoeken en zijn zo mediawijzer geworden.

Cinekid; Probiblio en Upload Cinema hebben midden 2013 de workshop Upload Cinema Junior ontwikkeld, waaruit dus de bijna 40 minuten durende film Stunts & Trucs is voortgekomen. Voor Stunts & Trucs hebben de kinderen de beste stunts en trucs van het net verzameld.
De film beleefde op 23 oktober zijn première tijden het Cinekid Festival. Verder is de film tijdens de herfstvakantie vertoond in 15 filmtheaters in het hele land (onder andere morgen nog in Rialto Amsterdam). Daarna zal de film te zien zijn in 18 bibliotheken.

Voor de trailer van Stunts & Trucs, zie hier.

Het Jeugdjournaal besteedde op 24 oktober aandacht aan Upload Cinema Junior (vanaf ca minuut 3)

Zie ook dit bericht op de website van ProBiblio.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie