HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Filialen Assen definitief dicht
30-10-2013
Het succes van De Nieuwe Kolk is debet aan de sluiting.
Per 1 januari 2014 gaan de vestigingen Kloosterveen en Marsdijk van de Bibliotheek Assen voorgoed dicht, zo wordt door RTV Drenthe bericht. De sluiting houdt verband met bezuinigingen, ten gevolge waarvan de vestigingen Peelo en Vredeveld in 2012 al gesloten werden.

Het College van burgemeester en wethouders van Assen wilde in 2012 dat ook Kloosterveen en Marsdijk in zouden sluiten, maar de gemeenteraad wilde afwachten of de nieuwe centrumvestiging De Nieuwe Kolk zou aanslaan. Dat blijkt in hoge mate het geval te zijn.

Het verdwijnen van de vestigingen wordt gecompenseerd door afleverpunten in de wijken. Voor de 27 basisscholen heeft de bibliotheek een servicepakket, in het kader waarvan de boeken op school worden afgeleverd. Van die dienstverlening wordt door 24 basisscholen gebruikgemaakt.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Nanno Nanninga
31-10-2013 13:18

Eigenlijk toch wel weer een triest bericht. Het sluiten van filialen betekent altijd verlies van leden in wijken, vaak mensen die de prachtige centrale vestiging tocvh te ver weg vinden. Weer een stap dichter bij bibliotheekarm Nederland.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie