HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe interim-directeur Zeeuwse Bibliotheek
31-10-2013
De Zeeuwse Bibliotheek heeft sinds gisteren weer een nieuwe interim-directeur: Sjoerd Vellenga.
Vellenga is de derde interim-directeur op rij voor de Zeeuwse Bibliotheek, na Herma Hofmeijer en Guus Egas Repáraz. Deze laatste was nog geen drie maanden in dienst toen hij ruim twee weken geleden werd heengezonden na een conflict met de Raad van Toezicht. Het vertrek van Egas Repáraz leidde tot veel onrust onder het personeel en bij de politiek.

Vellenga wordt gekarakteriseerd als een ervaren bestuurder die gaat proberen het moeizame fusieproces tussen de Zeeuwse Bibliotheek en onderzoeksinstelling Scoop vlot trekken. Hij heeft eerder onder andere gewerkt als crisismanager bij Hogeschool Inholland, toen daar onrust ontstond door de diplomafraude.

Vellenga geeft in een interview met Omroep Zeeland aan te hopen de verstoorde verhoudingen te kunnen herstellen 'door vertrouwen in elkaar te hebben, waarbij van beide kanten sprake moet zijn van geven en nemen en de wil tot het zoeken naar oplossingen, en door beide onderdelen volop tot hun recht te laten komen.'
Vellenga heeft reeds gesprekken gehad met het managementteam en met de ondernemingsraad. Volgens Omroep Zeeland verwacht de OR dat er voor het eind van dit jaar een goed plan ligt voor de fusie tussen de Zeeuwse Bibliotheek en Scoop. Iets wat volgens Vellenga ook zijn streven is.

Vellenga heeft een contract dat loopt tot mei 2014. Het is de bedoeling dat de fusie van de Zeeuwse Bibliotheek met Scoop in juni 2014 rond is.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie