HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook in Friesland Voordeel met je Biebpas
01-11-2013
Friesland haakt als eerste provincie in Noordoost-Nederland met haar bibliotheken aan op het van oorsprong Brabants-Gelderse programma.
Het lidmaatschap van de aangesloten leden krijgt hiermee meerwaarde, in de vorm van 500 acties en extra’s, aldus een persbericht. ‘De Friese bibliotheken hebben de afgelopen maanden intensief samengewerkt om daaraan partners in eigen provincie toe te voegen. Onder de startpartners bevinden zich onder meer musea (Fries Museum, Natuurmuseum Fryslân, Museum Belvédère en Museum Dr8888), pretparken (Aqua Zoo Friesland en Kameleondorp Terherne) en theaters (Stadsschouwburg De Harmonie, Posthuis Theater, Theater Sneek en Schouwburg De Lawei). Ook gezelschappen als Tryater en Meeuw/Jeugdtheaterschool en festivals als Explore the North en Noordelijk Film Festival doen mee.

Met Voordeel met je Biebpas slaan de bibliotheken veel vliegen in een klap. Het programma sluit aan op de collecties op het gebied van kunst en cultuur, educatie, sport en lifestyle. Verder past het bij de ontwikkeling om het aanbod te vernieuwen, zoals ook het uitbreiden van de hoeveelheid actuele boeken en het bieden van e-books en apps. Tot slot zoeken bedrijfsleven en bibliotheken elkaar steeds meer op.’

Anne Tiemersma, directeur/bestuurder Bibliotheken Midden-Fryslân: ’Naast het feit dat bibliotheek en partner elkaar versterken en profiteren van elkaars kennis en netwerk, blijkt een contact over Voordeel met je Biebpas vaak een aanleiding te zijn voor een diepgaander gesprek over samenwerking. En dat is precies waar we op hoopten.’

‘Bij de bibliotheken in Midden-Fryslân past het loyaliteitsprogramma bij een bredere beweging richting cultureel ondernemerschap. Hier horen ook het nieuwe donateurprogramma Biebstiper en het StadsStudieCentrum bij’, aldus het persbericht.

Voordeel met je Biebpas liep al in de provincies Brabant, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland, Overijssel, Limburg, Zeeland en Flevoland. Alle partners en acties zijn hier te vinden.

Zie ook de eerdere berichtgeving, hier, hier, hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie