HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
DOK en basisschool gaan taalachterstand bestrijden
04-11-2013
De Delftse bibliotheek en de school openen binnenkort De Vindplaats.
Op woensdag 13 november vindt in Delft de officiële opening plaats van De Vindplaats, een pilot waarmee DOK en basisschool De Horizon de handen ineenslaan voor een integrale aanpak van taalachterstand in de wijk Buitenhof. De openingshandeling in de basisschool zal verricht worden door wethouder Lucas Vokurka.

Het project richt zich op het verkleinen van taalachterstanden bij kinderen van twee tot en met negen jaar. Leesplezier staat daarbij voorop, en dat komt tot uitdrukking in de inrichting van het voormalige klaslokaal: die bevat knusse leesplekjes, een grote leestafel, tablets en een collectie leuke kinderboeken.

Een paar dagen in de week verzorgt DOK Educatie verschillende taalactiviteiten in De Vindplaats. De activiteiten behelzen onder meer het uitzoeken van boeken om op school te lezen en individuele begeleiding van leerlingen bij technisch en begrijpend lezen, zowel onder als na schooltijd. Daarnaast staan er interactieve voorleesactiviteiten en digitale spelletjes op het programma.

De Vindplaats is speciaal ontwikkeld voor Delftse onderwijsachterstandsscholen en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie