HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kinderboekenweek 2014 wordt een feest
06-11-2013
Voor de jubileumeditie schrijft Harm de Jongen het geschenkboek en Marit Törnqvist het Prentenboek.
Van 1 tot en met 12 oktober 2014 wordt de zestigste editie van de Kinderboekenweek gehouden. Het motto is Feest!, zo bericht de CPNB. De viering van het jubileum is aanleiding om het feesten in kinderboeken centraal te stellen: verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, schoolfeestjes et cetera.

Harm de Jonge (1939) neemt het Kinderboekenweekgeschenk voor zijn rekening. In 1989 verscheen zijn eerste jeugdroman, Steenkuib is een rat, dit jaar Jonas en de visjes van Kees Poon. Zijn werk werd driemaal bekroond met een Vlag en Wimpel, hij kreeg vorig jaar een Zilveren Griffel voor Vuurbom. Josja Pruis leverde hem in 2007 de Woutertje Pieterseprijs op. Voor 2014 is hij genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA).

Het Prentenboek wordt verzorgd door de in Zweden geboren Marit Törnqvist (1964). Zij illustreerde, na haar debuut in 1989, onder meer werk van Astrid Lindgren. In 1995 verscheen haar eerste zelf geschreven boek, Klein verhaal over liefde, dat bekroond werd met een Zilveren Griffel. In 2006 ontving ze een Gouden Penseel voor Pikkuhenki. Haar recentste prentenboek is Groter dan een droom. Zij is genomineerd voor de Hans Christian Andersen Award en voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2014.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie