HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KopGroep Bibliotheken reorganiseert: drie vestigingen alleen nog onbemand open
06-11-2013
De vestigingen Anna Paulowna, Niedorp en Wieringerwerf worden ten gevolge van bezuinigingen volgend jaar onbemande bibliotheken met ruimere openingstijden.
‘Met minder dan de helft aan subsidie is KopGroep Bibliotheken gedwongen om de dienstverlening anders in te richten’, zo wordt bericht op de website. De vestigingen in Anna Paulowna, Niedorp en Wieringerwerf zullen vanaf 2014 onbemande bibliotheken zijn. Die in Wieringen is dat al sinds jongstleden juni. De vestigingen Wieringerwerf en Niedorp houden voorlopig het huidige onderkomen, die in Anna Paulowna krijgt een kleinere locatie.

De bibliotheek: ‘In een onbemande bibliotheek is geen personeel aanwezig. De deuren gaan open met behulp van de lidmaatschapspas. Naar buiten toe gaan de deuren automatisch open. In de bibliotheek is permanent cameratoezicht. Voor mensen die persoonlijk geholpen willen worden is er één dagdeel per week een medewerker aanwezig. Men kan de materialen zelf uitlenen en inleveren. Boeken die via de website zijn gereserveerd kunnen hier worden opgehaald. Via een vaste telefoonverbinding kunnen vragen worden gesteld aan een bibliotheekmedewerker in een andere vestiging. Net als in de huidige situatie worden er wekelijks nieuwe boeken aangeleverd. Met deze manier van werken kunnen de openingstijden flink worden verruimd. Vanaf januari zijn de vestigingen van Anna Paulowna, Niedorp en Wieringerwerf iedere dag van 8.00 tot 20.00 uur geopend.

De onbemande bibliotheken hebben geen jeugdafdeling meer. Voor kinderen is er een jeugdbus, die volgens een driewekelijks rooster naar alle basisscholen in Hollands Kroon gaat. Ook ouders met peuters én jeugd tot 15 jaar kunnen gebruik van deze bus maken. Alle basisschoolleerlingen krijgen een (nieuwe) pas waarmee materialen geleend kunnen worden voor op school en thuis. Voor de jeugdbibliotheken in de Brede Scholen van Middenmeer en Wieringerwaard verandert er niets.’

Zie ook dit en dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

erika
6-2-2014 20:40
 Goede dag

Al jaren kom ik met mijn zoons bij de bieb,samen met mijn jongens om samen boekjes te halen.
Nu is de bieb weg en een bieb bus voor in de plaats.
Helaas komt de bus op de dagen dat de meeste moeders werken ik dus ook.(dit weet ik omdat het op deze dagen het drukst is op een kinderdag verblijf)
Het vervolg dat ik een huilende zoon hebt die de bieb boekjes mist.
Hij zit in groep 2 kleuterklas en juf heeft ongeveer 27 kindjes in de klas en om die allemaal 6 a 8 boekjes uit te laten zoeken wordt een onoverzichtelijk gebeuren. De bus is er maar tot 16:00 dus na het werk wordt het niet. Onbemande bieb heeft geen kinderboeken.
Kort om heb je kleine kinderen maar moet je naar Schagen voor paar kinderboekjes. Heel jammer zo is er een groep kindjes die niet of minder in aan raking komen met boeken.
Wat al zal helpen als de bieb bus langer in Anna paulowna staat bijv tot 17:30 of ook op een andere dag in Anna paulowna komt.
Ik zou heel graag weer boekjes kunnen halen voor mijn jongens, om weer voor te kunnen lezen.


Vriendelijke groeten Erika

 
 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie