HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
FC Groningen partner bij leesbevordering
06-11-2013
In navolging van SC Veendam participeert de voetbalclub in het project Scoor een Boek! in de provincie Groningen.
‘Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voeren de bibliotheken in de provincie Groningen het project Scoor een Boek! uit’, aldus een persbericht van Biblionet Groningen. ‘In voetbalclub FC Groningen is hiervoor een aansprekende partner gevonden om basisschoolleerlingen zoveel mogelijk boeken te laten “scoren”. Biblionet Groningen en Stichting FC Groningen in de Maatschappij zijn een overeenkomst aangegaan om dat mogelijk te maken.

Leerlingen uit groep 5 en 6 van een groot aantal basisscholen in de provincie Groningen zullen begin 2014 tijdens Scoor een Boek! hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen. Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie van bibliotheken in de provincie, wil hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren. De scholieren worden extra gestimuleerd door FC Groningen, dat vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid speciale aandacht geeft aan educatie. Als afsluiting van het project vindt per gemeente een sportieve afsluiting plaats, georganiseerd met lokale partners.

Scoor een Boek! was de afgelopen jaren al een succes in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam, waarbij de Bibliotheek samenwerkte met SC Veendam. Begin dit jaar deden bijna 600 kinderen mee aan het project, die samen ruim 4000 boeken lazen.’

Arend Middelveld, raad van bestuur van Biblionet Groningen: ‘FC Groningen is een naam die in onze hele provincie tot de verbeelding spreekt. Ik weet zeker dat de deelnemende leerlingen ontzettend veel plezier zullen beleven aan Scoor een Boek!.

Scoor een Boek! wordt volgend jaar aangeboden aan basisscholen in de gemeenten Menterwolde, Pekela, Veendam, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Ten Boer, Bedum, Bellingwedde en Oldambt. Als de samenwerking met FC Groningen succesvol verloopt, zal bekeken worden of het project in volgende jaren in de hele provincie uitgerold kan worden.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie