HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Visio informatiepunt doet Zeeland aan
08-11-2013
Het Mobiel Informatiepunt is in november en december in de provincie om informatie over slechtziend- en blindheid te verstrekken.
Visio informatiepunt doet Zeeland aan
Het betreft een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Oosterschelde en Koninklijke Visio. Andjenie Hanoeman, woordvoerster van de bibliotheek: ‘Iedereen kan vrijblijvend kennismaken met Visio en terecht met vragen op het gebied aangepast lezen, tv kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen te bekijken, zoals het gesproken boek, leesloepen, klokken, grootletter agenda’s en puzzels.’

De Bibliotheek Oosterschelde heeft in de vestigingen Tholen en Goes een Aangepast Lezen Punt met materialen voor blinden, slechtzienden en dyslectici, maar ook voor mensen met reuma, afasie of voor wie lezen te vermoeiend is. Er zijn daisy-roms, daisy-spelers en andere leeshulpmiddelen te vinden. Ook zijn er grootletterboeken en luisterboeken in de collectie, die tevens in de andere vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde aanwezig zijn.

Het Mobiel Informatiepunt van Visio doet op 11 november de Bibliotheek Goes aan, op 14 november de Bibliotheek Zierikzee en op 10 december de Bibliotheek Tholen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie