HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Tilburg opent Digilab
08-11-2013
De bibliotheek wordt daarmee een ‘Huis van de Mediawijsheid’.
Morgen, 9 november, vindt de officiële opening plaats van het Digilab in de vestiging Tilburg Centrum van de Bibliotheek Midden-Brabant. Adviseur communicatie van de bibliotheek Corine Kaijim: ‘Het Digilab is een belangrijke innovatie van de bibliotheek Midden-Brabant in het kader van mediawijsheid. Ook de gemeente Tilburg onderstreept het belang en dus wordt de openingshandeling verricht door wethouder Marjo Frenk.

Samen met Saturn, Fablab013 en Itrack creëren we een inspirerende plek, waar vrij geëxperimenteerd mag worden met nieuwe media. Een plek voor iedereen. Voor mensen met veel kennis van de digitale wereld, maar juist ook voor mensen die willen leren en proberen.

Het Digilab is dé plek om elkaar te ontmoeten en verbinding te leggen.
De Bibliotheek Midden-Brabant heeft mediawijsheid hoog op de agenda staan. Want, mediawijze burgers zijn burgers die in staat zijn actief te participeren in de samenleving met gebruik van nieuwe media. In dat kader treden wij op als “Huis van de Mediawijsheid” waarin we burgers kennis laten maken met nieuwe media in een prikkelende omgeving als het Digilab.

In het Digilab stellen we computers, netbooks en tablets ter beschikking, voorzien van de nieuwste software. Je kunt er filmopnames maken, (leren) beeldbewerken, er zijn inloopspreekuren voor het gebruik van e-readers en tablets, en voor peuters en kleuters hebben we de Boek-o-Matic (zelf verhalen maken op een tablet). Ook kan men er de magie van onze 3D printer ervaren. Alle experimenten en creatieve uitspattingen zijn te volgen via een groot touchscreen.’

Na het officiële deel, dat morgen om 14.00 uur begint en waarbij gesproken wordt door directeur Henriëtte de Kok en de wethouder, is het Digilab open voor publiek en zullen medewerkers van de bibliotheek, Fablab013, Seniorweb en studenten van Fontys vragen beantwoorden en iedereen wegwijs maken. Rondom het Digilab zijn er verder twee funstations van Mad Science waarin ludieke ‘mad scientists’ grappige proefjes en experimenten uitvoeren, waar kinderen aan mee kunnen doen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie