HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
G4-bibliotheken en OCLC lanceren campagne 'Geek de Bibliotheek'
14-11-2013
Vandaag starten de openbare bibliotheken van Amsterdam (OBA), Den Haag, Rotterdam en Utrecht de campagne ‘Geek de Bibliotheek’, waarmee mensen worden opgeroepen om hun passies te delen en te laten zien dat men hiervoor bij de bibliotheek terecht kan.
De campagne is bedoeld als tegengeluid voor de veronderstelling dat in een wereld waar steeds meer informatie online gevonden kan worden bibliotheken niet meer van deze tijd zijn. Met de Geek-campagne, een initiatief van OCLC in samenwerking met de openbare bibliotheken van Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam, willen de initiatiefnemers het belang van de Bibliotheek voor de samenleving laten zien.

Ton van Vlimmeren, directeur Bibliotheek Utrecht: 'Met deze campagne willen wij de zichtbaarheid van de Bibliotheek vergroten en helpen we mensen eraan herinneren dat de Bibliotheek belangrijk is voor henzelf en voor de samenleving. De Bibliotheek is er om iedereen – ongeacht inkomen, status, leeftijd of geslacht – vrij toegang te geven tot informatie, vorming en cultuur. Zowel online als offline. Het is een ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden, culturen en sociale lagen.'

Het idee achter de campagne 'Geek de Bibliotheek' is dat iedereen wel een persoonlijke interesse of passie heeft en zo op zijn of haar manier wel een beetje een ‘Geek’ is. De Bibliotheek wil zich met de campagne profileren als bij uitstek de plek waar mensen samenkomen om juist die interesses en passies te voeden. Om passies te delen en het belang van de Bibliotheek te benadrukken kan iedereen nu op www.geekdebibliotheek.nl zijn of haar eigen ‘Geek-badge’ maken en delen.

De campagne loopt van 14 november tot en met 14 februari 2014.

De campagne is gebaseerd op een project dat in de Verenigde Staten is gelanceerd door OCLC Inc. en de Melinda & Bill Gates Foundation. Deze campagne werd in meer dan duizend Amerikaanse steden met succes uitgerold. De campagne in Nederland is mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek.nl, NBD Biblion, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Bill and Melinda Gates Foundation.

Aan de campagne is ook een Facebookpagina verbonden, alsmede een Twitteraccount


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie