HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Verhuisdatum Bibliotheek Gouda bekend
15-11-2013
Vanaf eind februari 2014 kan het publiek op de nieuwe locatie terecht.
Op 28 februari 2014 is de nieuwe Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 ingericht en open voor het publiek, zo bericht de Bibliotheek Gouda op haar website.

In de Chocoladefabriek worden naast de bibliotheek een raadpleegstudiezaal, het Streekarchief, studieplekken, cursusruimtes, lezingenruimtes en de Drukkerswerkplaats ondergebracht. Tevens krijgen diverse horecaondernemers er een plek (Koffiefabriek, Leef Catering en Relevium Hospitality).

Alvorens voor de nieuwe locatie te kiezen heeft de gemeente Gouda onderzoek gedaan naar de best mogelijke plaats voor een bibliotheek, een locatie die groot genoeg en centraal genoeg gelegen moest zijn om Bibliotheek Bloemendaal, Bibliotheek Goverwelle én de Centrale Bibliotheek te kunnen vervangen. Uit het locatieonderzoek kwam Klein Amerika naar voren als beste optie.

Vanwege de verhuizing zijn de Centrale Bibliotheek en Bibliotheek Bloemendaal vanaf 3 februari 2014 gesloten. De Plug-in Bibliotheek in Goverwelle en de Kinderbibliotheken blijven gedurende deze periode geopend.

Meer over de verhuizing is hier te lezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie