HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse Voorleesweek morgen van start
15-11-2013
Centraal staan dit jaar kinderen in ziekenhuizen.
Van 16 tot 24 november word in Vlaanderen de Voorleesweek gehouden. In het kader daarvan moedigt Stichting Lezen ouders en wie met kinderen werkt aan om regelmatig voor te lezen. De week wordt op 18 november officieel ingeluid met een voorleesmoment van koningin Mathilde in de Ziekenhuisschool UZ Leuven. Vervolgens zullen acht auteurs en illustratoren kinderziekenhuizen aandoen om de kinderen daar te laten genieten van verhalen en illustraties.

Dit jaar vraagt Stichting Lezen extra aandacht voor kinderen in ziekenhuizen. Enkele Vlaamse auteurs en illustratoren, onder wie Bart Moeyaert, Sabien Clement en Mattias De Leeuw, trekken het land door om voor te lezen in verschillende ziekenhuisscholen.

De Voorleesweek vormt het hart van het Europese Jaar van het Voorlezen. Een jaar lang onderstreept Stichting Lezen samen met haar partners het belang van voorlezen. Zo wil Stichting Lezen ervoor zorgen dat voorlezen een vanzelfsprekende gewoonte wordt voor zoveel mogelijk kinderen en volwassenen en een bijdrage leveren aan de strijd tegen laaggeletterdheid.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie