HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Zoetermeer bestaat halve eeuw
15-11-2013
In het kader van de viering is de bibliotheek op zoek naar leden van het eerste uur.
Op 28 november 1963 vond de oprichting plaats van de Bibliotheek Zoetermeer. Dat wordt op zaterdag 30 november gevierd met feestelijke activiteiten in de drie vestigingen. ‘De rode loper ligt voor u uit vanaf 11.00’, zo wordt bericht op de website. ‘Duizenden kinderen en volwassenen vinden elke keer weer de weg naar de bibliotheek om boeken te lenen en te lezen, te ontdekken en te leren, om activiteiten bij te wonen en elkaar te ontmoeten. We zijn er trots op al vijftig jaar de drukstbezochte instelling van deze mooie stad te zijn. Uiteraard besteden we aandacht aan dit bijzondere jubileum!’

Een greep uit het feestprogramma: in de wijkbibliotheken treedt troubadour Jan van der Burg op en laat de Biebpiet zich zien, in de Hoofdbibliotheek is sneldichter Marcel Vaandrager aanwezig. Kinderen kunnen zich op de benedenverdieping laten schminken door Barbara Goossens en haar team. Het Let's Learn plein is deze dag ook geopend, waar onder meer de Test-je-Bieb-Kennis-Quiz gespeeld kan worden op het digibord.
 
Bezoekers kunnen voor de camera een verhaaltje vertellen over hun ervaring met de bibliotheek, van de diverse bijdragen zal een jubileumfilmpje gemonteerd worden. Om het programma verder in te vullen is de bibliotheek op zoek naar leden die zich al in 1963 hebben aangemeld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie