HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nominaties VSB Poëzieprijs 2014
20-11-2013
Het aantal inzendingen nam sterk toe ten opzichte van vorig jaar.
Genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2014 zijn Maria Barnas (Jaja de oerknal), F. van Dixhoorn (De zon in de pan), Micha Hamel (Bewegend doel), Miriam Van hee (Ook daar valt het licht) en Antoine de Kom (Ritmisch zonder string), aldus is bekendgemaakt door juryvoorzitter Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

De VSB Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste dichtbundel van het voorgaande jaar met een geldbedrag van 25.000 euro en een bijzonder glaskunstwerk van Maria Roosen. De uitreiking van de VSB Poëzieprijs vindt plaats op 29 januari, tijdens de Poëzieweek 2014.

De website van de prijs bericht: ‘De jury constateert dat er dit jaar niet bezuinigd is in de poëzie: met 115 bundels was het aantal inzendingen verrassend hoog. En er is evenmin bespaard op vormgeving. De jury kreeg een groot aantal mooie bundels onder ogen. Kritisch is ze over de vele bundels die een voorkeur voor nostalgie laten zien. Dichters lijken massaal weemoed op te willen wekken. Des te meer bewondering heeft de jury voor bundels die betrokkenheid tonen en de wereld onderzoeken, voor dichters die radicaal voor de taal kiezen en de moed hebben hun werk zo te laten rijpen dat het aan hun individualiteit ontstijgt.’

De genomineerde dichters zullen van 17 tot en met 26 januari op verschillende podia in het land hun bundels presenteren aan het publiek: 17 januari, Writers Unlimited Festival, Den Haag, Theater aan het Spui; 23 januari, Donderdagen van de Poëzie, Antwerpen, Letterenhuis; 24 januari, Café De Nieuwe Liefde, Amsterdam; 25 januari, Proloog Poëziemarathon, Groningen, Het paleis.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie