HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
ProBiblio roept op tot voorleesguerrilla
21-11-2013
Bij wijze van ludieke afsluiting van het Jaar van het Voorlezen roept ProBiblio op tot actie in de vorm van een 'voorleesguerrilla'. 
Het idee achter de voorleesguerrilla is dat de bibliotheek nietsvermoedende plaatsgenoten overvalt met 'het plezier dat een mooi verhaal geeft'. 

ProBiblio bij wijze van toelichting: 'De voorleesguerrilla brengt voorlezen verrassend onverwacht bij plaatsgenoten onder de aandacht. Gewoon tijdens hun dagelijkse bezigheden. De guerrilla start met veel muzikaal kabaal en voert een leger voorlezers door een wijk of winkelcentrum. Telkens haken groepjes af om voor te lezen aan iedereen die zij onderweg tegenkomen: wachtende busreizigers, winkelend publiek of ouders langs de voetballijn. Een uur lang voorlezen op pleinen, stations en bij scholen om dan weer te verdwijnen, plotseling en nu geluidloos.'

Niet alleen is de actie een spetterende afsluiting van het Jaar van het Voorlezen, bibliotheken kunnen zich op deze manier ook op de kaart zetten als actieve en ondernemende organisaties, aldus ProBiblio.

Hoewel de Voorleesguerrilla zelf liefst zo spontaan mogelijk verloopt, vraagt de voorbereiding volgens ProBiblio wel een aantal acties, die staan vernoemd in deze brochure (pdf).

Het oorspronkelijk idee van de Voorleesguerrilla komt van Bibliotheek Hoorn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie