Fors banenverlies Bibliotheek de Meierij
22-11-2013
Per 1 januari 2014 wordt afscheid genomen van 19 van de 54 medewerkers.
Bibliotheek de Meierij, met vestigingen in Boxtel, Haaren, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint Oedenrode en Vught, heeft volgend jaar nog maar 35 van de huidige 54 medewerkers in dienst, zo berichten onder andere het Eindhovens Dagblad: er worden 7 fte’s geschrapt.

Directeur Marc Jacobs zegt daar: ‘We zijn er achter gekomen dat ons dienstenpakket als bieb minder aansluit op de wensen van klanten en financiers. Ondertussen willen met name de gemeenten, duidelijker weten wat we leveren, hoe dat eruit ziet, wat de kosten zijn en wat het oplevert voor de samenleving. Er is sprake van een forse vermindering van subsidie. Wij ontkomen niet aan bezuinigen.

Op 1 juni dit jaar ben ik in deze functie begonnen. Ik wist dat er bezuinigd moest worden, en fors ook. Inmiddels weten de medewerkers of ze geplaatst worden of niet. In totaal hebben 15 van de 19 gebruikgemaakt van een regeling.’

Zie ook dit eerdere bericht.