HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rijn en Venen sluit vestiging
22-11-2013
De sluiting van de Bibliotheek Ridderveld past in het Herstelplan van de gemeente Alphen aan den Rijn.
Zaterdag 21 december is de sinds 1972 bestaande Alphense vestiging Ridderveld van de Bibliotheek Rijn en Venen voor het laatst geopend, zo wordt bericht door Dichtbij.nl. De bibliotheek heeft met de gemeente afgesproken dat vanaf 1 januari 2014 alleen de Bibliotheek Alphen Centrum open blijft.

De sluiting vloeit voort uit het Herstelplan van de gemeente uit 2010, dat hier te downloaden is. In het kader van dat plan komt er voor de centrumbibliotheek, momenteel gevestigd op een tijdelijk locatie, een nieuw onderkomen dat gedeeld wordt met andere culturele instelling.

In een ander bericht wordt door Dichtbij.nl gemeld dat wijkbewoners in actie zijn gekomen tegen de aanstaande sluiting van hun bibliotheek. Afgelopen maandag 18 november boden zij aan wethouder Hélène Oppatja 1200 handtekeningen aan. De actievoerders wijzen erop dat sluiting van de vestiging senioren, mensen met lichamelijke beperkingen en leerlingen van het speciaal onderwijs Prisma en Weerklank zal treffen, en dat het ten koste gaat van de strijd tegen laaggeletterdheid in de wijk.

Laaggeletterden en allochtonen die een dichtbij gelegen wijkbibliotheek bezoeken zouden minder geneigd zijn naar de centrumbibliotheek te reizen. De vestiging Centrum bevindt zich op 2,3 kilometer afstand van de vestiging Ridderveld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie