HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opening BoekStartvoorleeshoeken in Zuid-west Drenthe
27-11-2013
Onder voorzitterschap van de bibliotheek wordt in de regio het BoekStartnetwerk onderhouden.
Vandaag openen de wethouders Myriam Jansen en Klaas Smidt, namens de gemeenten Meppel, Westerveld en De Wolden, op kinderopvang Het Kinderkasteel in Meppel een van de negentien BoekStartvoorleeshoeken van Zuid-west Drenthe, zo bericht Biblionet Drenthe. Het Kinderkasteel symboliseert het enthousiasme van alle deelnemende organisaties.

Het afgelopen jaar hebben negentien voorschoolse instellingen uit De Wolden, Meppel en Westerveld met subsidie van Sting Lezen en hun gemeente en onder begeleiding van de bibliotheek gewerkt aan de totstandkoming van BoekStart in de kinderopvang. Om het (voor)lezen te stimuleren zijn er inspirerende en uitdagende voorleesplekken gecreëerd met een goedgevulde boekenkast vol baby-, dreumes- en peuterboeken. Negentien pedagogisch medewerkers zijn geschoold tot voorleescoördinator en vormen onder voorzitterschap van de bibliotheek het BoekStartnetwerk Zuid-west Drenthe. Medewerkers van de bibliotheek verzorgden de scholing interactief voorlezen aan pedagogisch medewerkers van alle locaties.

BoekStart in de kinderopvang, een vervolg op BoekStart voor baby's, is een landelijk leesbevorderingsprogramma dat het lezen met jonge kinderen van nul tot vier jaar bevordert en hen wil laten genieten van boeken. Daarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd plezier in (voor)lezen hebben ontwikkeld meer kans maken op een succesvolle schoolloopbaan.

Het project wordt gecoördineerd en begeleid door Biblionet Drenthe.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie