HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Theo Bijvoet weg als hoofd Letteren en Bibliotheken
28-11-2013
Bij het ministerie van OCW is de afdeling Letteren en Bibliotheken binnen de Directie Media, Letteren en Bibliotheken opgeheven. Als gevolg daarvan heeft het hoofd van de afdeling, Theo Bijvoet, ingaand januari 2014 een tijdelijke nieuwe functie gekregen. Hij wordt gedetacheerd bij het stafbureau van het Nationaal Archief. 
De dossiers van Letteren en Bibliotheken worden ondergebracht bij een grotere eenheid: de sector 'Informatie en Bibliotheken'.
De reorganisatie bij OCW is een gevolg van bezuinigingen die al waren afgesproken in het eerste kabinet-Rutte, zo meldde Bijvoet desgevraagd. Binnen het directoraat-generaal Cultuur en Media (waarvan Marjan Hammersma directeur-generaal is) zijn drie directies teruggebracht naar twee. Die drie waren: 'Media, Letteren en Bibliotheken', 'Cultureel erfgoed' en 'Kunsten'. Daarvoor in de plaats komen 'Erfgoed en Kunsten' en 'Media en Creatieve Industrie'. Bij de nieuwe sector 'Informatie en Bibliotheken' komen ook archieven en het archiefbestel.

Binnen de twee nieuwe directies is het aantal sectoren gereduceerd, zo meldde Bijvoet, die daaraan toevoegde dat de reorganisatie vooral op de laag van het middenmanagement (de afdelingshoofden) gedrang heeft gegeven. Voor hem is het gevolg dat hij een traject ingaat dat uiteindelijk moet resulteren in een andere, passende functie. Om te beginnen gaat hij met ingang van januari 2014 – gedetacheerd – aan de slag bij het stafbureau van het Nationaal Archief. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie