HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Belangrijke architectuurprijs voor Bibliotheek Liverpool
03-12-2013
De eerder dit jaar heropende Liverpool Central Library is onlangs in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de prestigieuze Britse National Building Excellence Awards.
De bibliotheek van Liverpool eindigde als eerste in de categorie 'Best technical innovation' en versloeg daarmee onder andere het door velen als 'iconisch' omschreven Shard Building in Londen. 

Local Authority Building Control (LABC), de organisatie achter de National Building Excellence Award, prijst met name de voorbeeldige manier waarop de moderne uitbreiding is gecombineerd met het oude monumentale gebouw uit 1860, en de oplossingen die daarbij zijn gevonden op gebieden als toegankelijkheid en brandveiligheid, en de manier waarop architectenbureau Austin-Smith:Lord (ASL) erin is geslaagd de historische facade te behouden.

Liverpool Central Library werd op 17 mei van dit jaar heropend na een renovatie die drie jaar duurde en ruim 50 miljoen pond kostte. Het gebouw is onder andere uitgebreid met het vijf verdiepingen tellende stadsarchief, met zeer geavanceerd klimaatbeheersingssysteem. Het opgeknapte gebouw kreeg ook een conservation studio, een Game Center, een leescafé en een dakterras met prachtig uitzicht. Men rekent op een jaarlijks aantal bezoekers van een miljoen, ruim een verdubbeling van het bezoekersaantal in het oude gebouw.

In Bibliotheekblad nr 11 verscheen een uitgebreid artikel over de nieuwe centrale bibliotheek van Liverpool, waarin ook directeur David Stoker aan het woord komt.

Zie ook dit verslag van een bezoek aan de Liverpool Central Library.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Hans Groen in t Wout
28-9-2022 12:32
Geweldige spirituele en meditatieve sfeer. Net of alle boeken hun energie in de ruimte uitstralen.  

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie